2019-05-20 09:13:21

Osvojene dvije nagrade na 54. međunarodnoj izložbi cvijeća Floraart.

Agronomska škola Zagreb i ove godine se može pohvaliti uspješnim sudjelovanjem na 54. međunarodnoj izložbi cvijeća Floraart. 

 

U kategoriji Kreativnost prikaza proizvodnog programa, 2. nagradu dobio je nagradu naš „Razigrani vrtni amfiteatar“.  Inspirirani funkcijom vrtne umjetnosti prof. Luka Šiklić i Ružica Klinžić uz pomoć učenika 2.e i 3.b razreda prikazali su jednu od mogućnosti uređenja ambijenta za doživljaj scenskih nastupa. Na taj način napravili su odlično mjesto za ugodna druženja i zabavu u vrućim ljetnim danima i večerima. Ovaj izložbeni primjer može biti i inspiracija za detalj većeg kućnog vrta ili urbanog perivoja u funkciji zabave, druženja, manjih natjecanja i nastupa pojedinaca i grupa.

Nagradu za interpretaciju ideje pak dobio je prikaz postanka aranžmana u pet slika pod nazivom Geneza – postanak. Prof. Irina Gomaz, Tatjana Brkić i Antonija Vrdoljak uz veliku pomoć učenika 2.e razreda smjera cvjećar, slikovito su prikazali faze nastanka vegetativnog aranžmana te poslali poruku kako se uz malo vještine i puno ljubavi može napraviti jedan tako lijepi ukrasu u prostoru.

                                                                Pripremila prof. Irina Gomaz, dipl. ing. 


Poljoprivredna škola Zagreb