2019-05-13 11:32:29

Sudjelovali smo na okruglom stol : „Budućnost i važnost obrazovanja u poljoprivredi“

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, na inicijativu Gospodarskog lista,  10. svibnja 2019.  u dvorani VI/A, održan je okrugli stol na temu: „Budućnost i važnost obrazovanja u poljoprivredi“.

Važnost i primjere dobre prakse srednjoškolskog obrazovanja u poljoprivredi prezentirala je ravnateljica Agronomske škole Zagreb mr.sc. Marica Berdik  iznoseći iskustva naše škole što je izazvalo veliku pozornost prisutnih. Našu škole predstavljali su profesor Ivica Marinić, bivši učenik škole Filip Puškarić te učenici trećih i četvrtih razreda naše škole.

Okrugli stol, kojeg je moderirao g. Goran Beinrauch glavni urednik Gospodarskog lista, bio je koncipiran kao javna tribina, a u raspravi su  sudjelovali prof. Vlado Prskalo pomoćnik ministrice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, dr.sc. Zdravko Barać, pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, ,  prof.dr.sc. Jasminka Karoglan Kontić, prodekanica za nastavu Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, viša stručna savjetnica za obrazovni sektor: Poljoprivreda, prehrana i veterina Dragica Vrgoč iz Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te predstavnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima,  Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti, Akademije poljoprivrednih znanosti, Srednje škole Bedekovčina, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatskog agronomskog društva,  Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i Osnovne škole „Milka Trnina“ Križ.

                                                                            Pripremio: Ivica Marinić, prof.

 

 

 


Poljoprivredna škola Zagreb