2020-06-15 09:41:38

Mladi znaju održivo

Posjet socijalnoj zadruzi Humana Nova

Da mladi uistinu znaju i žele održivo uvjerili smo se prošlog petka, 12.lipnja, kada smo na Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada posjetili socijalnu zadrugu Humana Nova kojoj smo donirali preko 30 kilograma starog tekstila. Dobrodošlicu nam je poželjela gospođa Leonida Kiefer, voditeljica Humana Nove u Zagrebu.

Gospođa Leonida je učenicima 2c razreda, zanimanja Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, zahvalila na pothvatu kojeg su učinili i time spasili možda jedno dijete od prisilnog rada na kojeg je u svijetu prislijeno 218 milijuna djece u dobi od 5 do 14 godina, najveći broj na području Azije (122 milijuna djece).

Humana Nova je lider je društvenog poduzetništva, prepoznat u široj regiji. Poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta.

Nakon dobrodošlice krenuli smo u vaganje starog teksitla kojeg smo donijeli . Svaki učenik je nakon vaganja vrećice s tekstilom dobio evidencijski listić na kojem je upisao broj doniranih kilograma starog tekstila i stavio vlastoručni potpis.

Posjet smo završili zajedničkom fotografijom i dogovorenim susretom u Agronomskoj školi gdje će gospođa Leonida Kifer održati predavanje o društveno odgovornom poslovanju učenicima naše škole u slijedećoj školskoj godini.

                                                     Pripremila: Marija Bošnjak, dipl. ing. agr.

 


Poljoprivredna škola Zagreb