2020-03-02 09:17:13

Održan stručni skup nastavnika MŽSV-a

Stručno usavršavanje nastavnika u Agronomskoj školi Zagreb

 U Agronomskoj školi Zagreb 28. veljače 2020. godine održano je redovito stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta u podsektoru poljoprivreda.

Na stručnom skupu sudjelovali su  profesori Agronomske škole Zagreb, Srednje škola Bedekovčina, Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka i Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.

Dr.sc. Suzana Žunec predstavila je djelatnost Instituta za medicinska istraživanja, a jednu od aktivnosti instituta prezentirala je dr.sc. Sanja Stipičević istaknuvši simptome pozitivnog i negativnog utjecaja kanabisa.

Načelnik Odjela za kurikulum, razvoj i praćenje u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivo Tunjić dipl.ing. predstavio je Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima te odgovorio na veliki broj pitanja prisutnih profesora.

U drugom dijelu stručnog skupa dr.sc. Nikola Tomljenović, profesor Agronomske škole Zagreb, održao je vrlo zanimlivu radionicu na temu Organoleptička i vizualna svojstva različitih sorata jabuka.

Na kraju stručnog skupa profesorica Lucija Baškarić predstavila je iskustva profesora Agronomske škole Zagreb sa TCA seminara za koordinatore Erasmus + projekta. Profesorica Baškarić je sudjelovala na TCA seminaru u Dublinu, a profesorica Marija Bošnjak na TCA seminaru u Luxemborgu.

Stručnim skupom uspješno je koordinirao voditelj MŽSV profesor savjetnik Krešimir Ciler.

                                                        Pripremio: Ivica Marinić, dipl. ing. agr.


Poljoprivredna škola Zagreb