2020-02-12 09:53:32

Gostovanje Doroteje Kuzmić iz mljekare EURO-MILK d.o.o.

Vrijedno i marljivo, kako u Maloj akademiji mladih  poljoprivrednika  jedino i znamo krenuli, smo i u drugom polugodištu.

Gošća naše radionice bila je gospođica Doroteja Kuzmić, marketing menadžerica u mljekari EURO-MILK d.o.o.

Mljekara EURO-MILK d.o.o. smještena je u selu Beloslavec, u općini Bedenica, u Zagrebačkoj županiji na tromeđi Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Mljekara posluje od 1998. godine i trenutno zapošljava 45 osoba, a većini je to prvo radno mjesto.

Godišnje otkupljuju 9 milijuna litara mlijeka od 160 proizvođača s područja:
Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Kontinuiranim radom na održavanju kvalitete, razrađenim sustavom kontrola i stalnim promocijama svojih proizvoda, EURO-MILK d.o.o. svake godine povećava tržište, broj zaposlenih i kapacitete prerade mlijeka i proizvodnje mliječnih proizvoda. Mlijeko se prerađuje u novom, suvremenom proizvodnom pogonu koji se prostire na 1400 m².

Vodeći se motom „S prirodom do zdravlja“ proizvode sireve,  maslac i fermentirane proizvode bez upotrebe konzervansa i umjetnih aditiva.

Mljekara EURO-MILK d.o.o. već nekoliko godina uspješno posluje s trgovačkim lancem Interspar, a od velikog broja proizvoda koje plasiraju na tržište najpoznatiji su tradicionalni sirevi Dragec, koji se mogu naći u brojnim trgovinama u Hrvatskoj, ali i na odabranim prodajnim mjestima u Engleskoj, Njemačkoj i Slovačkoj.

Polaznici Male akademije mladih poljoprivrednika s velikom su pozornošću pratili izlaganje Doroteje Kuzmić i brojnim pitanjima pokazali interes za mljekarsku proizvodnju. Naime, neki od polaznika imaju i vlastitu proizvodnju mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

                                                                                   Izvješće pripremila:

                                                                     Marija Bošnjak

                                                              voditeljica Male akademije

                                                              mladih poljoprivrednika

 


Poljoprivredna škola Zagreb