2019-11-14 20:30:00

MALA AKADEMIJA MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

Nastavili smo rad Male akademije mladih poljoprivrednika 

11. studenog 2019. gostovanjem Matije Cetinića Frankosa, jednog od članova Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika s kojom je Agronomska škola Zagreb krenula u realizaciju  projekta Mala akademija mladih poljoprivrednika.

Matija Cetinić Frankos vrlo je uspješan mladi poljoprivrednik, član zadruge Berry Organica, vlasnik plantaže bobičastog voća u Kraju Donjem u općini Marija Gorica. Uzgaja  bobičasto voće: kupinu, malinu, haskap, ribizl, crvenu i crnu jostu, ogrozd, bazgu, dud i šipak, a ljekovito i aromatično bilje kao repelente štetnicima. Najbolji je mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj za 2017. godinu i dobitnik nagrade Maslačak za 2019. godinu.

“Poljoprivreda nije posao, nego način života”, poznata je rečenica Matije Cetinića Frankosa kojom je započeo svoje predavanje i privukao pozornost akademaca koji su ga s velikim žarom slušali. Osim toga, približio im je kako postati uspješan poljoprivrednik, naglasio važnost udruživanja u poljoprivredne zadruge i korištenja mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

O uspješnosti prvog u nizu dogovorenih predavanja govore nam brojna  pitanja samih akademaca upućena predavaču te zadovoljstvo koje su izrazili u neformalnom razgovoru nakon predavanja.

 

Pripremile nastavnice : Marija Bošnjak i Lucija Baškarić


Poljoprivredna škola Zagreb